Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w panierce z krakersów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 2 szt
krakersy 1 op
jogurt naturalny 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w panierce z krakersów

Filety pokroić w paski. Zalać jogurtem, przykryć i włożyć na 2 godziny do lodówki.Krakersy pokruszyć i obtoczyć w nich każdy kawałek indyka.Ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 min. w temp. 200. Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz surówką. Do filetów można zrobić sos czosnkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 02.10.2012 01:23
bardzo ciekawy pomysł
treonina 01.10.2012 21:58
bardzo oryginalny pomysł! wielki plus!
kasienka23 01.10.2012 21:51
ciekawy pomysł na panierkę
magdziorka6 01.10.2012 21:12
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak