Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra kokosowo - truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 300 g (4 do dekoracji)
jogurt naturalny 400 ml
wiórki kokosowe 4 czubate łyżki
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra kokosowo - truskawkowa

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć i zmiksować z 2 łyżkami cukru na gładką masę. Do jogutru dodać cukier, wiórki kokosowe i dokładnie rozmieszać. Do obu mas dodać żelatynę (nieco więcej do jogurtu) i bardzo dokładnie rozmieszać. Na dno 4 kieliszków koktajlowych wlać do 1/4 wysokości mieszankę jogutrową. Wstawić do lodówki i gdy zastygnie wlać warstwę zmiksowanych truskawek. Ponownie wstawić do lodówki. Gdy i ta warstwa zastygnie wlać resztę masy jogurtowej. Podawać udekorowane truskawką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maxfighter 20.07.2010 18:19
palce lizac
mehia 16.07.2010 08:42
słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak