Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 80 dag
marchewki 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 7 sztuk
chrzan ze słoika 50 g
bulion 1 szklanka
śmietana 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie chrzanowym

Mięso zalac wrzątkiem, dodac warzywa i przyprawy. Gotowac na małym ogniu 1,5 godz. Miękkie mięso pokroic w plastry. Chrzan wymieszac z bulionem. Zagotowac. Śmietanę wymieszac z mąką, dodac trochę gorącego wywaru i energicznie wymieszac. Śmietanę z mąką wlac do rondla w którym gotujemy sos. Mieszac aż zgęstnieje. Przyprawic. Mięso podawac z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 01.10.2012 22:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak