Szynka pod kolorowa pierzynka

Szynka pod kolorowa pierzynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • platy szynki lub karkówki o grubosci ok 1,5cm

    3
  • pieczarki

    5
  • pikantny keczup

    3 lyzki
  • majonez

    3 lyzki
  • starkowany zólty ser

    100 g
  • natka pietruszki

    peczek
  • biała cebula

    2 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • papryka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso lekko rozbic, na ok 1cm-owe platy. Opruszyc sola, pieprzem, papryka, czosnkiem i skropic kilkoma kroplami maggie. Wkladamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Pieczarki obieramy ze skorki i kroimy na dosc cienkie plastry. Papryke myjemy, obieramy i kroimy w kosteczke. Cebule kroimy z cienkie pólprazki. W formie do zapiekania (mozna w tortownicy) rozsmaworujemy majonez, kladziemy mieso, na ktore smarujemy ketschup. Na warstwe ketschupu wysypujemy papryke, na papryke pieczarki. Pieczarki posypujemy delikatnie sola i pieprzem ziolowym. Na pieczarki kladziemy warstwe cebuli, ktora mozna delikatnie opruszyc vegeta lub sola. Cebule delikatnie skraplamy oliwa. Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temp. 200 stopni. Pieczemy ok 25 minut, po czym wyjmujemy, obsypujemy startym, zoltym serem i zapiekamy kolejne 20-25 minut. Na 5 minut przed zakonczeniem pieczenia, ser posypujemy poszatkowana, swieza natka pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

01.06.2012 19:45
pięknie wygląda

eeee

01.05.2012 13:37
Smaczne to mniamm

anemon

21.12.2011 21:59
Apetyczna ta pierzynka.

wiola28a

28.09.2011 14:18
pysznie się zapowiada:)

SmacznaPyza

12.08.2011 16:02
bardzo apetycznie wygląda!

agnieszka189

15.02.2011 14:44
rewelacja

eli_555

10.01.2011 23:22
super danie

mala2021

18.11.2010 09:34
trzeba wypróbować, wyglada super

wedith1

12.08.2010 22:28
Ależ apetycznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat