Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w Korzennym Karmelu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 300 g
przyprawy korzenne 1 łyżeczka
jabłka 10 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w Korzennym Karmelu

Jabłka umyć, nabić na patyczki szaszłykowe.
Cukier wymieszać z przyprawą korzenną i rozpuścić w garnku z grubym dnem

Jabłka moczyć w gorącym karmelu, a następnie w misce z zimną wodą.
Jeśli chcemy mieć grubszą warstwę karmelu- możemy moczyć podwójnie.


Całość zostawiamy do ostygnięcia.


Zjadamy zlizując karmel, jeśli mamy mocne zęby możemy je gryźć razem z karmelem lub po prostu rozbić łyżką jak jajko :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 29.10.2012 21:38
ładny wygląd
SylwiaMagdaSabin 01.10.2012 19:52
przyznam że super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak