Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem warzywno-mięsnym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1/2 kg
udko z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
Kucharek SMAK LATA do smaku
tłuszcz do smażenia
ogórek 3 szt
ryż 4 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem warzywno-mięsnym

Ryż ugotowac w osolonej wodzie.
Udko ugotować i rozdrobnić na kawałki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić pokrojoną cebule na talarki, jak sie zeszkli dodać paprykę pokrojona w paseczki, chwile smażyć , potem ogórki zetrzec na grubej tarce, na koniec dodac kiełbase pokrojoną w kostkę i mięso z kurczaka.
Na koniec doprawić sos kucharkiem i pieprzem.
Ryż wyłożyć na talerze, polac sosem, udekorować natką pietruszki i podawać na goraco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 01.10.2012 13:50
super
Bogusiaz 01.10.2012 13:49
lubie takie dania
miroslawa 01.10.2012 13:43
Pyszne!
babajaga1969 01.10.2012 13:21
często robię dania z ryżem - to wykonanie podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak