Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pieguski

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 250 g
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 3/4 szklanki
jaja 1
sól szczypta
czekolada gorzka 1 tabliczka
orzechy laskowe

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pieguski

Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Wbić jajko i dalej ucierać. Na koniec dodać mąkę z proszkiem, posiekane orzechy i czekoladę – wymieszać. Z ciasta formować kulki i lekko je spłaszczać. Układać w odstępach.

Piec 12-15 min w temp 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 09.12.2012 10:19
super ciacha
agataw1990 01.10.2012 12:06
Na pewno wypróbuję!
Aleksandra15 01.10.2012 10:58
Muszę takie zrobić, bo uwielbiam pieguski ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak