Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki serowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
ser biały 25 dag
cukier 50 dag
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 125 ml
spirytus 1/2 kieliszka
ocet 1/2 lyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2/3 łyżeczk
cukier waniliowy 1 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: oponki serowe

Ser kęcimy przez maszynkę , łącymy ze składnikami wymienionymi w przepisise i wyrabiamy dokaldnie gładkie ciasto, które nastepie wałkujemy na stolnicy i za omoca szklanki wykrajamy kółka, a za pomoca kieliszka środek kółka. Ciasto wałkujemy na grubość około 1,5 cm. Smazymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. następnie obtaczamy w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.12.2012 00:57
bardzo smaczne,robię takie
sara1 01.10.2012 08:54
bardzo apetyczne
Zdzisław 30.09.2012 22:17
lubie takie pączki
Betka 30.09.2012 22:00
uwielbiammm;)
caffee_tea 30.09.2012 21:53
lubię to ; )
Miki 30.09.2012 21:44
super
elficzna 30.09.2012 21:43
mniam ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak