Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca karczochów na przystawkę

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca kaparów w zalewie 1 słoiczek
czarne oliwki 1 garść
czosnek 3 ząbki
oliwki 1 garść
oliwa 100 mililitrów
kapary 1 garść
papryka czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Serca karczochów na przystawkę

Karczochy pokroić na połówki i ułozyć obok siebie na talerzu. Posypać kaparami. Oliwki posiekać w drobną kosteczkę, to samo zrobić z papryką.

Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z olejem. Powstałym dressingiem polać danie na talerzu.

Przystawkę można podawać z grzankami z masłem lub ze świeżą bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 30.09.2012 22:31
Rewelacyjny pomysł i bajecznie wygląda! Bardzo mi się podoba!
elficzna 30.09.2012 21:46
ale tu kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak