Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony oscypek z konfiturą wiśniową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko do panierowania
olej do smażenia
konfitura wiśniowa do podania
oscypek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony oscypek z konfiturą wiśniową

Ser kroimy w plastry o grubości 1 cm, następnie postępujemy z nim jak ze schabowym. Maczamy raz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej, znów w jajku i znów w bułce.

Panierowany ser kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażony serek wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz i podajemy z konfiturą wiśniową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak