Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś z bazyliowym pesto

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 100 gram/os.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś z bazyliowym pesto

Łosoia kroimy wszerz w większe kawałki, solimy, skrapiamy sokiemz cytryny i smarujemy bardzo grubą warstwą pesto bazyliowego, taką około 0,5cm.

Wkładamy kawałki łososia do pojemnika, układając obok siebie i wstawiamy na noc do lodówki.

Następnego dnia wyjmujemy łososia, na każdy kawałek kładziemy 1-2 plastry cytryny i każdy kawałek oddzielnie zawijamy w papilota z przezroczystej folii.

Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Dla lepszego smaku można polać łososia octem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak