Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowe crumble

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 100 gram
masło 60 gram
cukier 100 gram
brzoskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowe crumble

Brzoskwinie pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do kokilek lub wyłożyć nimi inne, żaroodporne naczynie.

Przygotować kruszonkę: wymieszać mąkę z cukrem, dodać masło i ewentualnie cynamon, wyrobić grudkowate ciasto.

Gotową kruszonką posypać owoce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec, aż kruszonka się zarumieni, czyli około 20 minut. Podawać na gorąco lub po całkowitym ostygnięciu, można udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak