Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ryżem,jabłkiem i orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 25 dkg
jabłka 1 duże
seler naciowy 4 łodygi
rodzynki 10 dkg
orzechy włoskie 10 dkg
majonez 6 łyżek
śmietana kwaśna 3 łyżki
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ryżem,jabłkiem i orzechami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu,po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.Rodzynki sparzamy wodą ,jabłka obieramy kroimy na ćwiartki i kroimy w małą kostkę i skrapiamy je sokiem z cytryny .Orzechy kroimy na połówki a selera kroimy w plasterki.Ryż przekładamy do miski ,dodajemy selera jabłka orzechy i rodzynki i dokładnie mieszamy.Dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.10.2012 12:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak