Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi smażone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi świeże 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi smażone

Kroki postępowania

1
Pstrągi wypatroszyć, odciąć głowy umyć, obsypać przyprawami. Obtoczyć w mące
Krok 1 - Pstrągi smażone foto
2
Na patelni rozgrzać olej i smażyć ryby na rumiano z obu stron.
Krok 2 - Pstrągi smażone foto
3
Podawac z cytryną.
Krok 3 - Pstrągi smażone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 26.09.2013 06:40
smaczna taka rybka
jeta72 22.07.2013 11:56
muszą być pyszne!!! :-)
fotoviderek 23.06.2013 12:11
Wspaniała rybka :)
Seba 01.04.2013 09:52
mniam bardzo lubię pstrąga
Monika-twin 30.09.2012 11:59
smaczne
kasiaw 30.09.2012 11:32
uwielbiam smażone rybki
adelajda 30.09.2012 10:07
lubię pstrągi dobrze zrobione !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak