Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cebuli i porach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

plastry szynki o grubosci ok 1 cm 4
cebula biała 3
por 2
Liść laurowy suszony Prymat 1
olej do smażenia
mąka do zagęszczenia sosu
czosnek 2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cebuli i porach

Szynke mozna zastapic karkówka lub lopatka. Mieso natrzec przyprawami i odstawic na ok 1 godz. do lodowki. Cebule i pora pokroic w paski. Porcje szynki wrzucic na rozgrzany olej i podrumienic z obu stron. Przelozyc do rondla, zalac wrzaca woda, dodac przyprawy i dusic. Mieso wymaga ok 1,5 - godzinnego duszenia, na 30 min przed planowanym zakonczeniem gotowania, wrzucic cebule i lisc laurowy, a na ok 10 min przed zakonczeniem wrzucic pora. Zagescic maka i dodac smietanke, zagotowac wrzucajac pokrojony w kostke czosnek, mozna dodac natke pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 07.01.2012 16:33
apetycznie wygląda
rosik93 18.10.2011 00:28
mniam
FAFIK 22.03.2011 21:11
Super przepis
eli_555 24.02.2011 23:32
ale pychotka
SmacznaPyza 07.01.2011 10:46
smakowite mięsko
Jolanta40 03.10.2010 21:16
pięknie podane i bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak