Salatka z paluszkami krabowymi II

Salatka z paluszkami krabowymi II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka kukurydzy

    240 g
  • jaja ugotowane

    4
  • por (białe części)

    2
  • natka pietruszki

    do smaku
  • koper świeży

    do smaku
  • sól, pieprz, czosnek, papryka

    do smaku
  • majonez tradycyjny

    do smaku
  • olej do smażenia

  • czsonek

    1 zabek
  • paluszki krabowe

    250 g
  • ananas z puszki

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka pokroic, paluszki pokroic i podsmazyc na patelni, posypujac je lekko granulowanym czosnkiem, papryka i sola. Ananas i kukurydze odsaczyc i wrzucic do miski razem z jajkami, spazonym i pokrojonym ogorkiem, pokrojonym w paski selerem, podsmazonymi paluszkami. Dodac przyprawy, koper, natke i majonez, wymieszac. Mozna dodac pokrojony w drobna kosteczke, lub przecisniety przez praske czosnek. Schlodzic i przechowywac w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

05.01.2012 16:39
gdzie kupić takie paluszki ?

eli_555

26.02.2011 22:21
pycha

agnieszka189

04.01.2011 11:01
pycha

Emilia22

27.09.2010 12:06
fajnie się prezentuje

Ewa104

31.08.2010 11:07
Mniam,mniam! Paluszki krabowe polubiłam dzięki Tobie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat