Placki z jablkiem, brzoskwinia i cukinia

Placki z jablkiem, brzoskwinia i cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • jogurt naturalny

    6 lyzek
  • cukier puder

    3 czubate lyzki
  • cynamon

    1 lyzeczka
  • jaja

    3 duze
  • Puszka brzoskwiń

    250 g
  • sok z cytryny

  • szczypta soli, galki muszkatolowej i pieprzu

    do smaku
  • oliwa

    1 lyzka
  • olej do smażenia

  • lód

    1 30%
  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielic zóltka od bialek. Zoltka utrzec z cukrem, bialka z odrobina soli. Wymieszac mase zoltkowa z bialkowa, dodac jogurt, make, przyprawy oliwe, zmiksowac. Odstawic na 15-30 min. Obrac jablka i cukinie, starkowac. Odsaczyc brzoskwinie i pokroic na kosteczke. Posypac odrobina cukru, skropic sokiem z cytryny(malej) i wymieszac. Odsaczyc z wytworzonego soku i polaczyc z masa maczno-jajeczna. Wyprobowac do smaku, mozna dodac cukier, aby bylo slodsze. okragle placki, smazymy w glebokim oleju i w wysokiej temperaturze, rumieniac je z obu stron. Po usmazeniu, wyjmujemy placki, ktore ukladamy na recznikach papierowych,aby odsaczyc nadmiar tluszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

11.03.2012 18:22
ciekawe połączenie :)

anemon

09.01.2012 09:08
Koniecznie do wypróbowania.

ziutula

26.10.2011 09:05
ciekawe połączenia smakowe...

maryśka

10.07.2011 08:02
super

PaniMISIOWA

23.04.2011 19:14
pyszności!

ZEWA

19.12.2010 10:18
cukinia i jabłko, ciekawe połączenie

izapozdro

27.11.2010 16:19
muszą być smaczne

katarzynka455

20.11.2010 11:28
pewnie smaczne

wedith1

27.10.2010 19:48
ŚWIETNY PRZEPIS!

Emilia22

26.09.2010 10:04
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat