Sposób przygotowania

Do czystych słoików (najlepiej litrowych), wkładamy po 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki ziaren gorczycy, 2-3 liście laurowe, 3 ziela angielskie, koszyczek kopru (mogą też być łodygi) oraz mały kawałek chrzanu. W słoikach ciasno układamy ogórki. Wodę z solą zagotowujemy. Wrzącą zalewą zalewamy słoiki i od razu zakręcamy.
Ilość zalewy można podwoić, lub potroić, w zależności od potrzeb.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krakowianka

    też robię co roku zapasy do spiżarni :) ogórki mają największe wzięcie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniamd
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super prezentacja !
  • 0
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    Świetny pomysł z tym podpisywaniem :) co roku sobie obiecuję, że każde przetwory opiszę, ale na obietnicach się kończy niestety :) genialnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    Katarzyna Dzierżęga nie martw się ja obiecuje sobie co roku to samo,ale naprawdę co wygląda pięknie bardziej kusi nie tylko oko:) uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zimowe zapasy czas zacząć.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !