Sos aioli

Sos aioli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 ząbki czosnku 250 ml oliwy 2 żółtka 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ząbki czonsku rozetrzeć z odrobiną soli. Dodać żółtka, rozmieszać, po czym cienkim strumieniem wlewać oliwę, cały czas mieszając w jedną stronę. Gdy sos zgęstnieje, dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

brygida

17.08.2010 21:06
fajne

brygida

20.07.2010 22:35
moze być ok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat