Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z surowych ziemniaków

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
masy ziemniaczanej 1 litr
kasza manna 2 łyżki
cebula 1 średnia
kostka rosołowa 1 sztuka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z surowych ziemniaków

Kroki postępowania

1
Kapustę przygotować jak do gołąbków jarskich .Ziemniaki obrać, umyć , zetrzeć na tarce na masę wraz z cebula .Masę przełożyć na durszlak ,by odciekła woda i następnie w misce wymieszać z kasza manna ,sola ,pieprzem .Masa ma być rzadka . Nakładać ja na liście kapusty i zwijać w rulonik .
Krok 1 - gołąbki  z surowych ziemniaków foto
2
Układać w naczyniu do zapiekania . Gołąbki zalać 1 szklanka gorącej wody rozpuszczona kostka rosołowa.Zapiec . Jeżeli gołąbki zalewamy rosołem , można je podać ze śmietana lub osmażoną cebula .
Krok 2 - gołąbki  z surowych ziemniaków foto
3
smacznego
Krok 3 - gołąbki  z surowych ziemniaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak