Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pieczarkami i mięsem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 gram
pieczarki 6 sztuka
cebula 1 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
jajko 2 sztuka
jogurt grecki 1 łyżka
ser żółty 2 łyżka
czosnek 1 ząbek
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
oliwa 2 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczek
indyk 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pieczarkami i mięsem

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na złoto na oliwie. Pieczarki kroimy w plasterki wrzucamy do cebuli. Seler kroimy w kostkę, dorzucamy do pieczarek i cebuli. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składnków. Podsmażamy. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron dodajemy do składników. W misce roztrzepujemy jajka z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, startym na drobnych oczkach serze oraz przyprawami. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Masę jajeczną wlewamy na patelnię i mieszamy z makaronem i pozostałymi składnikami. Po ok. 30 sekundach ściągamy z gazu. Makaron podajemy zaraz po przygotowaniu posypany serem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 02.01.2014 07:36
bardzo apetycznie wygląda
wojtek5 28.09.2012 21:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak