Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w panierce

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
jajko 2 sztuka
musztarda 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 1/3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w panierce

Żeberka gotujemy do miękkości (na wywarze mięsnym możemy zrobić pyszną zupę). Odcedzamy, studzimy i osuszamy. Do roztrzepanego jajka dodajemy musztardę, sos i pieprz. Panierujemy żeberka w jajku i bułce. Smażymy na dobrze rozgrzanym głębszym tłuszczu, z każdej strony na rumiano. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 28.01.2014 09:29
dawno takich nie jadłam... mniam!
Ola1984 29.09.2012 09:46
Polecam, szczególnie, że mamy dwa w jednym, zupę i drugie danie :)
Zdzisław 28.09.2012 23:15
też takich nie jadłem
treonina 28.09.2012 22:29
nigdy nie próbowałam robić żeberek w panierce :-) fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak