Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt
por 1/2 szt
bulion drobiowy 2 l
masło 2 łyżki
cytryna
sól
pieprz
śmietana 2 łyzki
ziemniaki 5 szt
groszek 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowa

Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę, marchew pokroić drobniej. Wrzucić warzywa do 3 szklanek wrzącego bulionu i gotować około 15 minut na małym ogniu. Potem dodać groszek, liście pora gotować z pozostałym bulionem. Jak będą miękkie warzywa włożyć masło, śmietanę, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem. Można dodać zielona pietruszkę na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 28.09.2012 22:30
smaczna
Miki 28.09.2012 20:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak