Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki miniaturki z piersi kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna piers z kurczaka bez skóry 1
ser żółty 50 g
masło 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 lyzek
jajko 2
przyprawa uniwersalna Kucharek 0,5 lyzeczki
oliwa 6 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki miniaturki z piersi kurczaka

Piersi pokroic wzdluz na cienkie platy, delikatnie rozbic pod folia. Z obu stron posypac przyprawami: sola, pieprzem i papryka. Na kazdym z koncow kawalka piersi ukladac prostokatny pasek zoltego sera i kawalek masla, po czym zawijac calosc w roladke, zaczynajac od konca, w ktorym znajduja sie ser i maslo. Rozklocic jaja, dodac vegete, wymieszac. bulke tarta wsypac do glebszego talerza. Obtaczac roladki najpierw w jajku a potem w bulce tartej (mozna najpierw obtaczac w mace, potem w jajku, a na koncu w bulce). Smazyc na srednim ogniu, rumieniac z kazdej strony, podczas smazenia mozna przykryc pokrywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 21.11.2011 08:41
bardzo fajne
romanrafal
romanrafal 09.07.2011 14:17
super
SmacznaPyza 24.01.2011 10:53
bardzo by mi smakowały :-)
eli_555 15.01.2011 22:59
mini pychotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak