Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne rolmopsy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matijasy 10 szt
cebula 2 szt
ogórek kiszony 2 szt
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cukier 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
ocet 1 szklanka
woda 6 szklanek
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne rolmopsy

Matijasy wkładamy do miski i zalewamy na całą noc zimną wodą. Ogórki kroimy w ćwiartki i jeszcze na połówki,
Śledzie osuszamy, układamy ogórka, kawałki koperku, zawijamy i przebijamy 2 wykałaczkami, ale tak by przebiły ogórki, układamy je w wysokim słoju.Wodę z octem zagotowujemy, dodajemy cukier, cebulę pokrojoną w piórka i przyprawy, obgotowujemy. Po ostygnięciu zalewamy rolmopsy i zostawiamy w chłodnym miejscu. Na Wigilie będą super, wyciągamy je ze słoja, układamy na świątecznym nakryciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 28.09.2012 18:10
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak