Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger domowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 300 gram chudej drobnozmielonej
cebula 0,5 sztuki
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
sól
bułka 2 szt do hamburgerów
ser żółty 2 plastry
pomidor 2 plastry
sałata 2 liście
majonez 2 łyżeczki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Burger domowy

Na oliwie podsmażyć na rumiano cebulkę drobno posiekaną i wyciśnięty czosnek. Zdjąć z ognia, ostudzić.
Wołowinę wymieszać z podsmażoną cebulką, czosnkiem, jajkiem, solą i pieprzem. Uformować 2 kotleciki, wysmarować oliwą i włożyć na blaszce do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 6min, po czy odwrócić kotleciki na drugą stronę i piec następne 6 min.
Do każdej bułki włożyć pomidora, sałatę, ser, majonez, ketchup i kotleta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 06.03.2014 08:24
najlepsze domowe
Ada-Gaba 07.03.2013 11:59
wygląda bardzo apetycznie
IKrakowianka 01.02.2013 21:16
wygląda super!
ONY_za_kare 22.01.2013 09:54
aj tam na kolację... ja chcę takiego teraz na śniadanko :)
Wafelek2601 16.11.2012 10:32
Super
fictor123 15.10.2012 10:20
super
IZABELA29 15.10.2012 08:36
chętnych na niego pewnie znalazło by się wielu
anemon 04.10.2012 08:52
O lata świetlne lepszy od kupnego, ma smak i wiemy co jemy.
adelajda 30.09.2012 17:16
domowy lepszy od kupnego !
Agnieszka91 28.09.2012 12:52
mniam tylko szkoda że taki kaloryczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak