Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem gotowana na żeberkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 50 dag
woda 2-3 litry
marchewka 2-3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
śmietana kwaśna 3-4 łyżki
przecier pomidorowy 2-4 łyżki
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren
natka pietruszki 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren
ryż 3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem gotowana na żeberkach

Mięso dokładnie myjemy i obgotowujemy w wodzie zdejmując powstałą szumowinę. Dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Po upływie około 40 minut do mięsa dokładamy pokrojoną w talarki lub słupki marchewkę i pietruszkę, całość gotujemy aż warzywa będą miękkie. Zupę zaprawiamy śmietaną, przecierem pomidorowym i odrobiną mąki. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną drobniutko natkę pietruszki. Zupę można podawać z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.10.2013 21:29
bardzo lubię tak przygotowaną zupę
IKrakowianka 12.04.2013 20:43
smaczna zupa
gosia47-47 25.08.2010 15:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak