Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami i polewą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 450 gram
sól 1/2 łyżeczka
olej 1 łyżka
truskawki 300 gram
cukier puder 2 łyżka
jogurt grecki 200 mililitr
cukier puder 1 łyżka
truskawki 10 sztuka
olej 1 łyżeczka
woda 1/3 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami i polewą

Z mąki, wody, soli i oleju zagniatamy ciasto na pierogi. Powinno być gładkie i elastyczne. Dużą szklanką wykrawamy koła. Truskawki (większe przekrawamy na połówki) obtaczamy w cukrze, kładziemy na wycięte pierogi i dobrze zlepiamy brzegi .Brzegi pierogów możemy przed zlepianiem posmarować wodą. Pierogi gotujemy od czasu wypłynięcia ok. 4-5 min. Truskawki do polewy ugniatamy widelcem, dodajemy jogurt i cukier puder. Ugotowane pierogi polewamy przyrządzonym sosem. Odrazu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 06.03.2014 07:09
oj tak! już nie mogę się doczekać truskawek!
ana00 06.07.2013 15:01
pierożki na słodko, mmm pycha :)
bietka 30.05.2013 18:38
ale zjadłabym teraz takich :)
AURELKA 06.05.2013 22:08
dawno nie jadłam
jolanta19 07.04.2013 17:19
też takie robię
artur7 02.04.2013 13:13
lubie pierogi z owocami
pestka 19.12.2012 11:42
lubię pierogi z owocami
Rafał10 27.09.2012 21:13
pyszności !!!
V_kuchareczka 27.09.2012 21:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak