Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo-pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
przecier pomidorowy 200 g
por
ziemniaki 4 szt
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo-pomidorowa

Pora obieramy z zewnętrznych liści, siekamy drobno i dusimy na rozgrzanej niezbyt mocno oliwie. Marchew, obieramy, myjemy, ścieramy na tarce, dodajemy do pora i przesmażamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Dodajemy warzywa z patelni, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy. Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i dodajemy do zupy. Gotujemy aż warzywa będa miekkie, wtedy dodajemy pomidory, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 28.09.2012 10:50
polecam :)
Krakowianka 28.09.2012 07:51
ciekawe połączenie muszę sprobować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak