Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus malinowy na białkach

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 sztuki
sok malinowy 1/3 szklanki
maliny świeże 1/4 szklanki
cukier puder łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda 1/4 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Mus malinowy na białkach

W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę.

W blenderze mielimy maliny razem z sokiem i cukrem.

W miseczce ubijamy białka na sztywną pianę. Rozdrobnione maliny łączymy z rozpuszczoną żelatyną i od razu przelewamy do białek, cały czas miksując.

Przekładamy do salaterek lub szklanek i schładzamy.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 15.05.2014 08:04
Wygląda super :-)
Tomek13 13.03.2013 12:27
pieknie podane
ajres 18.02.2013 12:46
pyszniutkie
Klausia 05.02.2013 19:09
wyśmienity pomysł :)
-Natka- 28.09.2012 06:23
ale smakowita pianka! :)
Papryczka 27.09.2012 20:02
super
Cukiereczek13 27.09.2012 20:02
świetne :)
fijolek91 27.09.2012 19:45
pysznie wygląda
Justyna28 27.09.2012 19:38
mniam:)
Małgorzata106 27.09.2012 19:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak