Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone w piwno-malinowej glazurze
Wycisnąć czosnek, wymieszać z 2-3 łyżkami syropu malinowego i natrzeć nim żeberka.
Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Odwinąć z folii, włożyć do miski i zalać piwem.
Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin lub nawet na dobę.
Przed pieczeniem wyjąć żeberka z marynaty piwnej, osuszyć papierowym ręcznikiem, obsmażyć na oleju i włożyć do naczynia żaroodpornego - oprószyć solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzać do 200*C, włożyć mięso i piec 30 minut - następnie zalać pozostałą marynatą piwną i piec do czasu, kiedy mięso zmięknie, a płyn odparuje - co jakiś czas odwracać mięso.