Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    50 dag
  • sok z cytryny

    2-3 łyżki
  • cukier

    2-3 łyżki
  • sok pomarańczowy

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki skrapiamy sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy, następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30- 60 minut. Następnie miksujemy je przy użyciu blendera dodając odrobinę gazowanej wody mineralnej. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wówczas przekładamy ją do pojemnika, zamykamy i wkładamy do zamrażalnika na około 2 godziny. Po upływie tego czasu przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

26.01.2014 07:29
samo zdrowie

mirosława4

20.01.2014 22:32
bardzo lubię szczególnie w upalne dni a ten wygląda rewelacyjnie można jeść oczami :)

Katarzyna/kate1980

24.05.2012 19:57
ślicznie wygląda

IKrakowianka

03.02.2012 00:26
taki sorbet można jeść w upalne dni i zimą -przy kominku ;)

Gosia_60

28.07.2011 22:00
orzeźwiający

borys

14.04.2011 10:36
Swietnie wyglada

Agnik

19.03.2011 08:06
ślicznie wygląda

malaczarna23

13.03.2011 01:33
pycha

Baska Kaska

04.12.2010 00:33
ale to pyszne

Iwusia

27.07.2010 17:57
Fantastycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat