Grzyby w cieście piwnym

Grzyby w cieście piwnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • mąka

    30 dag
  • piwo jasne

    1 szklanka
  • majeranek, sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • borowiki

    1/2 kg
  • opieńki

    1/2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć z wody. Z piwa, żółtek, maki przygotować ciasto i przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta i wymieszać. Osączone grzyby zanurzać w cieście smażyć w głębokim naczyniu (może być rondel) na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać na ciepło z ziemniakami lub frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

LuKaSz4761

26.02.2012 14:43
super

LuKaSz4761

26.02.2012 14:43
super

Grazyna0211

22.09.2011 13:24
bardzo lubię tak smażone grzyby zwłaszcza kanie

pioge7

08.05.2011 18:28
mniam

anemon

16.04.2011 08:23
Jadłam kiedyś tak przygotowane kanie, z tym, że wcześniej były obgotowane. Smak był niesamowity, pamietam go do dziś.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat