Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini jabłeczniki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 g
jajko 1 szt
masło 50 g
cukier 1 łyżeczka
jabłka 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cynamon do smaku
kruszonka

Przepis i sposób przygotowania na: mini jabłeczniki

Kroki postępowania

1
Z mąki, jajka, cukru i masła wyrabiamy gładkie ciasto. Wylepiam nim foremki silikonowe na babeczki , nakłuwam widelcem i wysypuję bułką tartą .
Krok 1 - mini jabłeczniki foto
2
Jabłka obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach . Wykładam do oblepionych foremek i posypuję cynamonem . przygotowujemy kruszonkę ( z 1łyżki masła, 2 łyżek mąki , 2 łyżek cukru) posypujemy mini jabłeczniki .
Krok 2 - mini jabłeczniki foto
3
Pieczemy w 190 C około 25 minut
Krok 3 - mini jabłeczniki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 17.10.2012 14:27
świetnie się prezentują
eliza135 05.10.2012 08:48
ciekawy pomysł
Magula 27.09.2012 09:16
fajne ciacha
elficzna 26.09.2012 23:57
super przepis! piękne zdjęcia
motylwe 26.09.2012 19:43
super
ziutula
ziutula 26.09.2012 17:31
lubię takie nie duże ciasta
gosia56 26.09.2012 15:13
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak