Gulasz z wątróbki wieprzowej

Gulasz z wątróbki wieprzowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    1 kg
  • cebula

    2 duże
  • kiełbasa chuda

    1 pętko/kawałek
  • mąka

    do obtaczania
  • majeranek, sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostke (ok. 1,5x1,5 cm). Obtoczyć w mące. Partiami wątróbkę kłaść na gorący olej i podsmażyc z obu stron. Przełożyć do garnka. Obrana cebulę pokroić w plasterki lub półplasterki, zeszklić na oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, podsmażyć, przełożyć do garnka z wątróbką. Całość przyprawić majerankiem i pieprzem, dodać ok. 3/4 szklanki wody i dusić przez 10 minut. Pod koniec duszenia posolić. Podawać z ziemniakami, kaszą jęczmienną lub pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

25.02.2012 12:19
Wątróbka z kiełbasą połączona musi świetnie smakować, zwłaszcza z kaszą.

Grazyna0211

22.09.2011 13:22
ciekawe połączenie

iwona332

08.06.2011 10:54
super

IKrakowianka

02.06.2011 23:04
proste i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat