Banianka

Banianka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1,5 kg
  • mleko

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Mleko zagotowujemy i na gorące wrzucamy kosteczki dyni .Gotujemy mieszając az wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania roztrzepujemy kołotuszką na krem. Niektórzy dodają do tego jeszcze troszkę ugotowanego osobno makaronu. Można to jeść na słodko lub z odrobiną soli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malina

19.12.2013 10:17
to ciekawe

cooleczka

23.06.2013 11:36
fajna nazwa :) przepis brzmi pysznie

Grażyna13

10.06.2013 22:50
pyszny przepis :)

gusia1000

27.01.2013 20:43
fajna nazwa.

pestka

13.10.2012 21:18
podobną zupę robiła moja Babcia - nigdy nie zapomnę tego smaku

RenataZ-et

24.09.2012 19:57
przepis na czasie :)

leonkot

26.08.2012 10:03
zjadłabym :) pięknie wygląda

barbara11561

13.07.2012 10:15
pysznie wygląda:)

anemon

21.04.2012 08:05
Piękny słoneczny kolor ma Twoja zupa, muszę wypróbować zupę dyniową na słodko, bo ja zawsze tylko na wytrawnie.

ben-ka

29.12.2011 08:52
muszę i ja zacząć wykorzystywać dynię:)kolor piękny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat