Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Brownie chlebowe z malinami "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
jajko 2 szt
cukier 0,5 szkl
masło 2 lyzki
kakao 2 lyzki
olejek waniliowy 1 lyzeczka
dżem malinowy 0,5 op
chleb czerstwy 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: " Brownie chlebowe z malinami "

Chleb kruszymy.
Zalewamy gorącym mlekiem.
Mieszamy przygniatając widelcem, aby cały chleb nasiąknął.
( Możemy zmiksować blenderem ).

W oddzielnej misce miksujemy jajka, cukier, masło, kakao i olejek waniliowy.

Dodajemy papkę chlebową ciągle miksując.

Dół blachy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i wlewamy masę.

Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180C.


* Na dużej blasze ciasto wychodzi niskie , dlatego podałam je w formie kanapki przekładając dżemem malinowym.
Śmiało możemy je zrobić z najmniejszej tortownicy - wyjdzie wysokie i do podania wystarczy np. posypać cukrem pudrem.


Pycha!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota_31_ 26.09.2012 10:26
super pomysł
Sylwia56
Sylwia56 26.09.2012 09:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak