Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w nietypowej panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kefir 1,5 szklanki
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w nietypowej panierce

Mięso pokroić na paseczki. Następnie delikatnie je robić ręką. Doprawić do smaku według uznania. Mogą to być zioła, sól i pieprz lub po prostu gotowa przyprawa do kurczaka. Kefir połączyć z łyżką sosu sojowego i dokładnie wymieszać. Następnie włożyć do przygotowanej marynaty mięso i odstawić od lodówki na ok. 30 minut. w tym czasie krakersy drobno pokruszyć. Maczać w powstałej panierce mięso i piec w piekarniku ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.02.2013 23:51
bardzo lubię takie nietypowe panierki
Angelika10 09.08.2012 23:33
super
malaczarna23 24.10.2011 12:21
pomysłowe:) super
rzenia15 31.01.2011 10:37
ciekawy przepis
Matik 04.08.2010 11:24
spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak