Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta na zimę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1
boczek wędzony
cukier
ocet
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta na zimę

Kapustę szatkujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy (w odrobinie oleju) na patelni.
Po ugotowaniu kapustę odcedzamy i dodajemy do niej boczek (razem z tłuszczem) i dusimy przez ok 3 min. Dodajemy do nich cukier i ocet do smaku i dusimy przez następne 2 min.

Gotowe wkładamy do słoików i pasteryzujemy przez ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 17.09.2014 16:10
bezcenne zapasy
romanrafal
romanrafal 27.02.2013 14:32
bardzo dobra
adelajda 18.11.2012 08:10
na pewno smaczna !
IKrakowianka 07.11.2012 16:51
też taką robię
misia53 24.10.2012 11:47
ja też z boczkiem nie robiłam, trzeba spróbować
Wacław 28.09.2012 09:29
z boczkiem nie robiłem ,na pewno pyszna
jasiek 25.09.2012 14:57
świetna na obiad
gosia56 25.09.2012 14:56
tak jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak