Sałatka ale chiń-ska – jeść włoskimi paluszkami

Sałatka ale chiń-ska – jeść włoskimi paluszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak wędzony

    300 g
  • ogórek konserwowy Smak

    4 sztuki
  • papryka konserwowa

    4 płaty
  • bambus konserwowy

    1 puszka
  • majonez

    4 łyżki
  • makaron ryżowy

    0,5 (cienki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Przygotować makaron ryżowy wg przepisu na opakowaniu.
2. Kurczaka wędzonego starać się pokroić w paski.
3. Ogórek konserwowy w paski.
4. Papryka czerwona w paseczki.
5. Wyżej wymienione składniki + puszka konserwowego bambusa – wszystko wymieszać z majonezem.
Co najważniejsze jeść „pałeczkami” – paluchami włoskimi, które na koniec też można schrupać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

28.10.2011 10:33
ciekawe

Małgorzata112

16.07.2010 20:58
niesamowicie oryginalny przepis, niezłe

Zofia12

13.07.2010 13:42
paluszki można kupić w Lidlu w ramch tygodnia włoskiego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat