Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ale chiń-ska – jeść włoskimi paluszkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak wędzony 300 g
ogórek konserwowy Smak 4 sztuki
papryka konserwowa 4 płaty
bambus konserwowy 1 puszka
majonez 4 łyżki
makaron ryżowy 0,5 (cienki)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ale chiń-ska – jeść włoskimi paluszkami

1. Przygotować makaron ryżowy wg przepisu na opakowaniu.
2. Kurczaka wędzonego starać się pokroić w paski.
3. Ogórek konserwowy w paski.
4. Papryka czerwona w paseczki.
5. Wyżej wymienione składniki + puszka konserwowego bambusa – wszystko wymieszać z majonezem.
Co najważniejsze jeść „pałeczkami” – paluchami włoskimi, które na koniec też można schrupać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.10.2011 10:33
ciekawe
Małgorzata112 16.07.2010 20:58
niesamowicie oryginalny przepis, niezłe
Zofia12 13.07.2010 13:42
paluszki można kupić w Lidlu w ramch tygodnia włoskiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak