Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe tosty z przecierem malinowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 50 gram
cukier 1 łyżka
płatki migdałowe 5 czubatych łyżek
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
chleb tostowy 3 kromki
olej do smażenia
jogurt naturalny wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe tosty z przecierem malinowym

Kroki postępowania

1
Maliny przebrać, przełożyć do garnka. Dodać do nich cukier i podgrzewać na małym ogniu, co chwilę mieszając, aż się rozpadną. Maliny przetrzeć przez sito.
Krok 1 - Migdałowe tosty z przecierem malinowym foto
2
Płatki migdałowe zmielić blenderem.
Krok 2 - Migdałowe tosty z przecierem malinowym foto
3
Jajko rozbełtać, dokładnie wymieszać z mlekiem.
Krok 3 - Migdałowe tosty z przecierem malinowym foto
4
Kromki chleba tostowego zamaczać z obu stron w jajku i obtaczać w zmielonych płatkach migdałowych.
Krok 4 - Migdałowe tosty z przecierem malinowym foto
5
Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Krok 5 - Migdałowe tosty z przecierem malinowym foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Migdałowe tosty z przecierem malinowym foto
7
Podawać z jogurtem polane przecierem z malin.
Krok 7 - Migdałowe tosty z przecierem malinowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 13.01.2014 17:43
pyszne tosty
Sroczka 14.04.2013 23:34
Takich tostów jeszcze nie jadłam. Pycha.
Juleczka20 28.10.2012 11:36
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak