Przepis i sposób przygotowania na: Łabędzi puch
Białka ubić, dodać cukier i żółtka.Dobrze ubić. Dodać mąkę, oliwę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
Masa:
Bułki zalać 2 szklankami mleka, i zaczekać aż zmiękną następnie rozdrobnić. Pozostałe mleko zagotować z cukrem pudrem. Dodajemy powolutku masę bułkową oraz wiórki kokosowe i cukier waniliowy. Gotujemy 5 minut. Odstawiamy aż ostygnie. Maso ubijamy na puch. Dodajemy po łyżce masy bułkowej cały czas ubijając. Łączymy składniki w jednolitą całość.Biszkopt dzielimy a dwie części. Na jednej kładziemy dżem i połowę masy przykrywamy drugą połową biszkopta i wykładamy drugą część masy. Wierzch posypujemy wiórkami wymieszanymi z czekoladą mleczną (startą na tarce o dużych oczkach)
Smacznego:)