Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa Pokusa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 20 dag
cukier puder 6 łyżki
herbatniki 15 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa Pokusa

Kroki postępowania

1
Formę keksową wysmarować margaryną i wyłożyć formą aluminiową. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dosypując cukier puder. Wymieszać i dodać jogurt malinowy.
Krok 1 - Malinowa Pokusa foto
2
Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody.Kiedy napęcznieje delikatnie podgrzać i dokładnie rozpuścić mieszając. Dwie łyżki kremu wymieszać z żelatyną. Następnie całość dodać do całego kremu. Dobrze wymieszać.
Krok 2 - Malinowa Pokusa foto
3
Na spód formy wlać odrobinę kremu malinowego. Na nim ułożyć warstwę herbatników. Powtarzać tę czynność do wyczerpania się składników. Pamiętajmy przy tym, że ostatnią warstwę stanowią herbatniki. Całość wstawić do lodówki na 4 godziny. Kiedy deser zastygnie wyciągamy i odwracamy. Usuwamy folię aluminiową.
Krok 3 - Malinowa Pokusa foto
4
Deser podajemy udekorowany listkiem mięty i malinami.







Smacznego :)
Krok 4 - Malinowa Pokusa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 04.07.2017 13:00
smaczna pokusa
Izka192 01.09.2013 19:28
bardzo apetyczny
Henryka2 26.09.2012 06:20
Smaczny deser
Katarzyna54 25.09.2012 08:39
mniam
Agnieszka_B 25.09.2012 08:00
Pysznie się zapowiada :)
Piotr-21 24.09.2012 22:36
fajne
ttrytka 24.09.2012 21:55
no i skusiłas śmnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak