Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zapiekanka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode pół kg
cukinia
czosnek 4 ząbki
cebula biała
kiełbasa chuda
ser gouda 20dag
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zapiekanka

Ziemniaki ugotować w mundurkach,odcedzić,ostudzić i pokroić w plastry.Kiełbaskę pokroić i podsmażyć,oprószyć solą, pieprzem.Pomidora sparzyć i pokroić na plasterki,papryki w paseczki a cukinię i cebulę w krążki.Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą,układać na przemian ziemniaki oprószone przyprawą do ziemniaków,cukinię,pomidora,kiełbaskę,krążki cebuli,paski papryk i ząbki czosnku gdzieniegdzie,posypać startym serem i pietruszką.Piec w180stopniach ok25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.04.2011 21:05
pychotka
accee 01.02.2011 22:37
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak