Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo agrestowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2 op
galaretka truskawkowa 1 op
truskawki 600 g
woda 4 (przegotowana, gorąca)
kwaśna śmietana 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo agrestowy

Galaretki agrestowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, schłodzić.
Śmietanę wlać do miksera i końcówką do ubijania piany ubijać około 5 minut.
Schłodzoną galaretkę wlewać małym strumieniem do śmietany dalej ubijając.
Masę wlać do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
Wstawić do lodówki na około 20 minut.
Rozrobić galaretkę truskawkową w dwóch szklankach wody i schłodzić.
Na stężałą piankę agrestową wyłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać galaretką truskawkową i wstawić do lodówki na około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.02.2012 08:35
wspaniały
wedith1 07.12.2010 22:16
mniam:) cudny!
kasiurek 04.09.2010 13:14
pychotka:)
Emilia21 22.08.2010 09:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak