Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z bakłażanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
bakłażan 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt
oliwa
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat
sól
por 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z bakłażanem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy i wyciągamy z z woreczka. Paprykę czerwoną myjemy i kroimy drobno.Cebulę siekamy ,pora kroimy w plasterki . Na oliwie podsmażamy paprykę pora i cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy ok 3 łyżki . Dodajemy lekko odcedzonego tuńczyka i ryż . Mieszamy . Wszystko razem . Bakłażana kroimy w plasterki solimy odstawiamy . Po ok 10 min płuczemy wycieramy kropimy oliwa i grillujemy . Tniemy na kawałki i dodajemy do paprykarza .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 24.09.2012 17:05
fajne połaczenie
agaK. 24.09.2012 12:28
smacznie wygląda
cukiereczek 24.09.2012 10:38
super
Juleczka20 24.09.2012 09:50
WYGLĄDA BARDZO SMACZNIE
jasiek 24.09.2012 09:47
bardzo dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak