Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski drożdżowe gotowane na parze

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 40 dag
mleko 1/4 l
drożdże 5 dag
sól dosmaku
żółtko jajek 3
cukru 3 dag
masło 2-3 dag
śmietana
cukier puder
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski drożdżowe gotowane na parze

Mąkę przesiać do miski zrobić dołek wlać ciepłe mleko, rozmieszać z drożdżami i szczyptą soli zarobić rozczyn ,żółtka utrzeć z cukrem .Gdy rozczyn wyrośnie dodać żółtka wyrobić ciasto, dodać masło jeszcze chwilę wyrobić,ma wyrosnąć.po wyrośnięciu dać na stolnicę wałkować i wykrawać okrągłe kółeczka szklanką.Mają podrosnąć.Gotować po kilka sztuk w naczyniu do gotowania na parze.Jeść ze śmietaną i jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 08.07.2014 18:58
lubie takieee
Seba 04.05.2014 16:25
pyszne kluchy
Justa32 01.10.2012 16:31
pyszne
sylwiusia055 26.09.2012 22:06
lubie takie.:D
gusia1000 24.09.2012 14:49
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak