Kluski drożdżowe gotowane na parze

Kluski drożdżowe gotowane na parze

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    40 dag
  • mleko

    1/4 l
  • drożdże

    5 dag
  • sól

    dosmaku
  • żółtka

    3
  • cukru

    3 dag
  • masło

    2-3 dag
  • śmietana

  • cukier puder

  • jagody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski zrobić dołek wlać ciepłe mleko, rozmieszać z drożdżami i szczyptą soli zarobić rozczyn ,żółtka utrzeć z cukrem .Gdy rozczyn wyrośnie dodać żółtka wyrobić ciasto, dodać masło jeszcze chwilę wyrobić,ma wyrosnąć.po wyrośnięciu dać na stolnicę wałkować i wykrawać okrągłe kółeczka szklanką.Mają podrosnąć.Gotować po kilka sztuk w naczyniu do gotowania na parze.Jeść ze śmietaną i jagodami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysia12

08.07.2014 18:58
lubie takieee

Seba

04.05.2014 16:25
pyszne kluchy

Justa32

01.10.2012 16:31
pyszne

sylwiusia055

26.09.2012 22:06
lubie takie.:D

gusia1000

24.09.2012 14:49
Smaczne to.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat