Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulką i kiełbasą krakowską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Prosty przepis na jajecznicę z cebulką i kiełbasą, która doskonale smakuje z pieczywem. Taki przepis na śniadanie białkowo-tłuszczowe z pewnością przypadnie Wam do gustu. Polecam.

Składniki:

jaja 5
kiełbasa krakowska 10 plastrów
cebule średnie 2
pieprz młotkowany
suszone pomidory z czosnkiem 2 szczypty
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (prowansalska)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulką i kiełbasą krakowską

Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy pokrojoną w piórka cebulę i plasterki kiełbasy. Podsmażamy i mieszamy aż cebula będzie miekka. Do miseczki wybijamy jaja. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Roztrzepujemy i wylewamy na patelnię. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy aż wierzch jajecznicy się zetnie. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak