Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 3/4 szkl
mąka pszenna 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 lyżeczka
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pianka

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę połączyć delikatnie z mąką, proszkiem do pieczenia i roztopioną margaryną. Foremkę natłuścić i posypać bułką tartą. Piec ok. 45 min. w temp. 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.09.2013 08:37
smacznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak