Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka prawie po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 250 g
cienka kiełbasa 3 małe pętka
wędzony boczek 10 plastrów
cebula 2
marchewka
przecier pomidorowy 500 g
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka prawie po bretońsku

Fasolę namaczamy na noc. Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy ją. Zalewamy wodą i zagotowujemy wraz z drobno pokrojoną marchewką. Przyprawiamy do smaku i na małym ogniu gotujemy aż fasola będzie miękka. Co jakiś czas mieszamy. Cebulę siekamy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Podsmażamy kolejno na patelni cebulę,kiełbasę i pokrojony w paski boczek. Przekładamy wszystko do fasoli. Wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 23.09.2012 16:07
pycha
Sylwia56
Sylwia56 23.09.2012 15:20
ja i tak bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak